162-ри СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!                      162-ри СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!                      162-ри СЕЗОН НА ТЕАТЪРА!

 

Репертоар
Начало » Репертоар » Приказка за рицаря без кон


Приказка за рицаря без кон

"Приказка за рицаря без кон"
от Марта Гушньовска

Режисьор

Цвети Пеняшки

Сценография и кукли

Диляна Асенова

Музика

Александър Валериев

Участват актьорите

Михаил Скуджов, Александър Валериев, Живко Гущеров и Елена Атанасова

"Приказка за рицаря без кон” ни разказва история за търсенето и откриването. Срещайки се с различни герои и обитатели на вълшебната гора в която е попаднал, рицарят разбира, че понякога това, което търсиш, може да те открие само, и че „…най-важното е да продължиш да вярваш!”. Изпълнен с разбойници, принцеси, змейове и други, светът на приказката успява да ни покаже, че въпреки различията си всеки се стреми към едно и също – да открие себе си и мястото, на което принадлежи."
Цвети Пеняшки

* * *

Полската авторка МАРТА ГУШНЬОВСКА е завършила философия в Познанския университет “Адам Мицкевич”. Свързана е с Театъра за анимация и центъра за изкуствата за деца в град Познан.

Дебютира през 2005 г. с пиесата “Приказка за Рицаря без кон”, поставена в познанския Театър за анимация. Оттогава има над шестдесет реализации на нейни произведения в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Сърбия и Босна и Херцеговина. Освен в професионалните куклени театри, пиесите и се ползват с голяма популярност сред любителските театри.

Лауреат е на много конкурси за театрална драматургия.

През 2014 г. дебютира като режисьор с постановка на пиесата и “Гъска да го ритне!” Удостоена е с медал “Глория Артис”. От 2007 г. е драматург в Кукления театър в град Бялисток.

Премиера на 15 октомври 2017 г.
Галерия
Начало       История       Репертоар       Галерия       Фестивал       Сцени       Художествено-творчески състав       Новини       Програма       Контакти
lovetheater.bg
WebDesign: ReFresh 4+ Ltd.
Photography: Hristo Hristov